Kvadrat stana u Podgorici 1.000 EUR

Bez autora
Sep 04 2011

Cijene nekretnina pale su samo u Podgorici, dok su na primorju i sjeveru Crne Gore ostale nepromenjene i pored hroničnog manjka prometa. Sudeći po izjavama vlasnika agencija za promet nekretninama, do kraja godine ne treba očekivati drastičnije promjene na tržištu. Dobar stan u glavnom gradu može se kupiti za 1.000 ili 1.100 eura po kvadratu. Iako su cijene značajno pale prodaja je stala. Kupovna moć je svakako opala, ali tome doprinosi i velika ponuda imajući u vidu da je otvoreno mnogo novih agencija. Bolja situacija je kad je reč o iznajmljivanju i trenutno se najviše raspituju studenti. Očekuje se da će pad cijena nekretnina postati trend. Ima najava da će se popraviti kreditiranje i, s tim u vezi, cene će rasti ili stagnirati. To ne važi za iznajmljivanje, jer bi se od kirija isključivo moglo očekivati da budu niže.

Kvadrat stana u Podgorici 1.000 EURCijene nekretnina pale su samo u Podgorici, dok su na primorju i sjeveru Crne Gore ostale nepromenjene i pored hroničnog manjka prometa.

Sudeći po izjavama vlasnika agencija za promet nekretninama, do kraja godine ne treba očekivati drastičnije promjene na tržištu.

Vlasnik podgoričke agencije Viš Montenegro Miomir Jovović kaže da se dobar stan u glavnom gradu može kupiti za 1.000 ili 1.100 eura po kvadratu.

„Iako su cijene značajno pale prodaja je stala. Kupovna moć je svakako opala, ali tome doprinosi i velika ponuda imajući u vidu da je otvoreno mnogo novih agencija“, naveo je Jovović.

On je istakao da je bolja situacija kad je reč o iznajmljivanju i dodao da se trenutno najviše raspituju studenti.

„Mi u ponudi nemamo stan ispod 300 eura kirije mesečno, što je njima preskupo“, kaže Jovović.

Jovović ne očekuje da će pad cijena nekretnina postati trend. „Ima najava da će se popraviti kreditiranje i, s tim u vezi, mislim da će cene rasti ili stagnirati. To ne važi za iznajmljivanje, jer bi se od kirija isključivo moglo očekivati da budu niže“, rekao je on.

Istovremeno, vlasnica barske agencije Suzili Stanka Ražnatović žali se da je promet već duže nikakav, ali da su cene ostale iste.

„Baš je loša situacija i razmišljam da zatvorim agenciju, prvenstveno zbog prevelike i nelojalne konkurencije. Konstantna priča o krizi prepala je potencijalne mušterije, tako da odustaju i oni koji su stvarno nameravali nešto da kupe. Ljudi koji potenciraju priču o krizi su puni para“,smatra Ražnatović.

I vlasnik kolašinske agencije Bjelasica ril estejt Srđan Anđelić takođe kaže da ima interesovanja, ali ne i prodaje.

„Imamo najavu jedne velike investicije ruskog ulagača i u narednih 10-15 dana znaćemo na čemu smo“, ističe Anđelić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik